Hoe werken wij


We werken intuïtief en stemmen af op wat er in het moment nodig is. We beginnen ons contact met een intake om te horen wat jou bij ons brengt. Dit kan bijvoorbeeld de wens zijn om in water te bevallen.

Er zijn verschillende manieren van begeleiding mogelijk.

Als je in bad wilt gaan bevallen is het belangrijk dat we elkaar een paar keer hebben ontmoet, om zo een fundament te leggen voor onze samenwerking tijdens de bevalling. Je kunt voor de reguliere controles onder controle van je vroedvrouw uit je eigen regio blijven, en naar ons komen voor extra begeleiding. Je mag ook voor de volledige verloskundige zorg naar ons overstappen.
Jij als zwangere vrouw staat centraal.

Wanneer je kiest voor de volledige verloskundige begeleiding van je zwangerschap, kom je na de intake naar de verloskundige sessies waarin ruimte is voor extra begeleiding op maat. We trekken hiervoor meestal een uur uit per keer.

Wat houdt dit in:

Zwangerschap:

Wanneer je daar behoefte aan hebt, is er in in deze sessies ruimte voor coaching, massage, Reiki-behandeling of ontspanningsoefeningen. Emotionele ondersteuning geven we door middel van gesprekken, het doen van visualisaties  en homeopathie. Samen met je partner maken we contact met de baby en bereiden we ons voor op de bevalling. Dit voorbereiden doen we door middel van ademhalingsoefeningen, geleide meditatie en het maken van een bevalplan.

We proberen verschillende houdingen uit waarmee je de weeen kunt opvangen en kunt persen. Bevallen op de kruk (verticaal bevallen) behoort ook tot onze werkwijze. Geen mens is het zelfde: we stemmen ons af op wat er nodig is en wat aansluit bij jullie individuele behoeften.

We beschikken over een massagetafel die speciaal voor zwangeren is ontworpen: door een uitsparing  voor je zwangere buik kun je (eindelijk weer eens) op je buik liggen en zo een weldadige rugmassage krijgen.

We werken samen met doula's, acupuncturisten, hypnotherapeute, een voetreflexuologe, haptonome, osteopaten, homeopaten en een mesoloog. Zij kunnen wanneer nodig geconsulteerd worden.
Wanneer het reizen naar de praktijk in Culemborg te belastend voor je wordt, kunnen we in overleg naar jou thuis toe komen.

Door met elkaar goede afspraken te maken over wanneer je belt als de bevalling begint, kunnen we de afstand van maximaal 50 kilometer overbruggen en tegelijkertijd borg staan voor adequate zorg.

De bevalling

We zorgen dat we per maand maximaal 5 uitgerekende zwangere vrouwen onder zorg hebben, waardoor er tijd en aandacht is voor iedereen.Namaste Webdesign