Hoe werk ik


Ik werk intuïtief en stem me af op wat er in het moment nodig is. We beginnen ons contact met een intake om met elkaar af te stemmen wat jou bij mij brengt. Dit kan bijvoorbeeld de wens zijn om in water te bevallen.

Er zijn verschillende manieren van begeleiding mogelijk.

Als je in bad wilt gaan bevallen is het belangrijk dat we elkaar een paar keer hebben ontmoet, om zo een fundament te leggen voor onze samenwerking tijdens de bevalling. Je kunt voor de reguliere controles onder controle van je vroedvrouw uit je eigen regio blijven, en naar mij komen voor extra begeleiding. Je mag ook voor de volledige verloskundige zorg naar mij overstappen.
Jij als zwangere staat centraal.

Wanneer je kiest voor de volledige verloskundige begeleiding van je zwangerschap, kom je na de intake naar de verloskundige controles waarin ruimte is voor extra begeleiding op maat. Ik trek hiervoor meestal een uur uit per keer.

Wat houdt dit in:

Zwangerschap:

Wanneer je daar behoefte aan hebt, is er in in deze sessies ruimte voor een massage, Reiki-behandeling of ontspanningsoefening. Emotionele ondersteuning geef ik door middel van gesprekken, Bach - remedies en visualisatie. Desgewenst werk ik met Aura-Soma en homeopathie. Samen met je partner maken we contact met de baby en bereiden we ons voor op de bevalling. Dit voorbereiden doen we door middel van ademhalingsoefeningen en geleide meditatie.

Er bestaat de mogelijkheid om in het water een watsu sessie te doen. Dit zijn ontspanningsoefeningen in het water ter voorbereiding op de (bad-)bevalling. We proberen verschillende houdingen uit waarmee je de weeen kunt opvangen en kunt persen. Bevallen op de kruk (verticaal bevallen) behoort ook tot mijn werkwijze. Geen mens is het zelfde: ik stem me af op wat er nodig is en wat aansluit bij jullie individuele behoeften.

Sinds kort beschik ik over een massagetafel die speciaal voor zwangeren is ontworpen: door een uitsparing  voor je zwangere buik kun je (eindelijk weer eens) op je buik liggen en zo een weldadige rugmassage krijgen.

Ik werk samen met doula's, acupuncturisten, een voetreflexuologe, haptonome, osteopaten, homeopaten en een mesoloog. Zij kunnen wanneer nodig geconsulteerd worden.
Wanneer het reizen naar de praktijk in Culemborg te belastend voor je wordt, kan ik naar jou thuis toe komen.

Door met elkaar goede afspraken te maken over wanneer je belt als de bevalling begint, kan ik de afstand van maximaal 50 kilometer overbruggen en tegelijkertijd borg staan voor adequate zorg.

De bevalling

Ik zorg dat ik per maand maximaal 4 uitgerekende zwangere vrouwen onder mijn zorg heb, waardoor er tijd en aandacht is voor iedereen.Namaste Webdesign