De watergeboorte


Warm water heeft als kwaliteit dat het je omhult. Hierdoor kan diepe ontspanning ontstaan. Deze ontspanning helpt je weer om je makkelijker over te geven aan de sensaties van de weeen waardoor de ontsluiting goed kan vorderen.

Met warm water als natuurlijke pijnstiller kan je tijdens de baring goed in contact blijven met wat er zich in je lichaam afspeelt. Je hoeft er niet van weg, het water houdt je erbij. Daarbij kan het in bad stappen op het moment dat de ontsluiting halverwege is, dit de weeen krachtiger maken waardoor het de bevalling bespoedigt. Het je vrij van zwaartekracht kunnen bewegen in het water is heerlijk voor een barende vrouw. Het helpt je intuitief de beste houding te vinden voor het ontsluiten in ontspanning, en de geleidelijke overgang naar de persfase waarin jij je krachten kunt bundelen zodra die is aangebroken.

De baby maakt een geleidelijke overgang naar de buitenwereld wanneer hij in water wordt geboren. Na zijn geboorte is er eerst de kennismaking met ruimte, licht en aanraking. Prikkels van kou, geluid en lucht komen pas in tweede instantie op hem af. De baby wordt rustig boven water gebracht en hij gaat ademen. Meestal zijn waterbabies heel ontspannen en rustig en is er direct een intens contact tussen de ouders en het kindje.geboorte lasse

 

Om naast het bad te zitten tijdens je bevalling vraagt van ons als vroedvrouw een houding van vertrouwen en wakkerheid. Vanzelfsprekend zullen interventies alleen gebeuren wanneer de conditie van jou of je baby dit nodig maken. De harttonen van de baby worden regelmatig beluisterd. De voorwaarden om in bad te mogen bevallen, zijn dezelfde als die voor een thuisbevalling. Meer praktische informatie over de watergeboorte lees je op de sites genoemd in "links".


Namaste Webdesign